Saçla İlgili En Sık Yapılan Hatalar

Bütün kadınların isteği gür, hacimli, dikkatleri üzerine çeken saçlara sahip olmaktır. Saç, imajımızı tamamlayan ve havamızı tamamen değiştirecek etmenlerin başında gelir. Bazen de daha sağlıklı ve güzel saçlara sahip olmak için yaptığımız şeyler aslında saçımıza zarar verir. Biz de bu doğru bilinen yanlışları senin için derledik.

  • Doğru bilinen yanlışların başında da saçı her gün yıkamak gerektiği gelir. Hele de saçın yağlıysa o görüntüyü kırmak için saçını her gün yıkamak istersin ama bu yanlıştır çünkü saç yıkandıkça daha çok yağlanır. Saçı her gün yıkamak saç derisinin kurumasına, yeterince yıkamamak ise yağlı kalmasına neden olur. Her iki durumda da kepek problemi yaşarsın. Ayrıca saçın kendi ürettiği yağa da ihtiyacı olduğunu ve her duştan sonra saçlarını tararken dökülme yaşayacağını da unutma. Saçların yıkanma sıklığı ortalama haftada 3 kezdir ama bu durum saçının tipine, senin günlük yaşantına ve aktivitelerine göre değişir.

  • Sıcaklık saçı kuruttuğu için çok sıcak suyla yıkamak ve çok sıcak havayla kurutmak saçına zarar verir. Suyunu olabildiğince soğuk en azından ılık tutmaya, saçını kuruturken ise olabildiğince soğuk havayla kurutmaya özen göstermelisin. Sıcak havayla kurutacaksan da fön makinesini saçına çok yakın tutmamalısın.
  • Duştan sonra saçın durulanması esnasında da dikkatli olmalısın. Saçlarını havlu ile ovarak durulamak yanlıştır. Doğru olan saçın nemini havlu ile sıkarak almaktır.
  • Saçını ıslak şekilde şekillendirmekte saça zarar verir. Henüz kurumamış saça düzleştirici ya da maşa uygulamak saçı kırar. Saçına şekil vermeden önce büyük oranda kuruduğundan emin olmalısın.

  • Saçı sürekli sıkı atkuyruğu yapman, saç köklerinin gerilmesine, bu da koparak dökülmelere sebep olur. Eğer saçlarını sürekli toplu kullanıyorsan gergin modeller yerine dağınık modelleri tercih etmelisin bu sayede yeni çıkan minik minik saçlarını da kazanmış olursun.
  • Saçların zor uzuyorsa saç uçlarından aldırmaktan kaçınırsın ama saçını kestirmedikçe saç uçlarındaki kırıklar hem saçının taramasını zorlaştırır hem kötü bir görüntü oluşturur hem de zamanla kırıklar yukarı doğru tırmanır. O yüzden her ne kadar saç dipten uzasa da, kırıklar yüzünden uzamamış gibi olur. Saçının uçlarındaki kırıkları uzama hızına göre 2-3 ayda bir aldırmalısın.

  • Günlük hayatın için de saç bakımını ihmal etmen de yaptığın yanlışlardan çünkü bakım saçının sertleşmesini, kırılmasını ve dökülmesini engeller. Üstelik sürekli fön, maşa, saç düzleştirici gibi saça ısı veren şekillendiriciler de kullanıyorsan, saçtaki keratinin etkisini kaybetmesine ve saçın çatallaşmasına neden olursun. Saçına perma, açma gibi kimyasal bir uygulama da yaptırdıysan saç bakımını ihmal etmemek daha önemli hale gelir.
  • Saçına yapılacak ısıl işlemlerden önce ısıya karşı koruyucu ürün kullanmaman da saçını yıpratır ama saçına çok sık ısıl işlem uygulaman her ne kadar bu ürünleri kullansan da saçını mutlaka yıpratır.

  • Saça dışarıdan bakım yapmanın yeterli olduğunu düşünmekte yapılan yanlışlardandır. Beslenme alışkanlığında saçının sağlığını etkiler. Vücut gerekli vitamin, mineral ve protein almadığında bu saça da yansır. Yumurta, süt ve süt ürünleri,  yeşil sebzeler, mandalina, tam tahıllar, mercimek ve somon güçlü ve sağlıklı saçlar için ağırlık vermen gereken besinler. Hangi vitaminlerin, hangi besinlerde olduğu ve nelere iyi geldiğini detaylı incelemek için “Saça İyi Gelen Besinler” başlığımızı inceleyebilirsin.

0 0 0 0 0 0
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Makale gönderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 478