Su Dalgası

İddiasız ama iddialı, tabii ki su dalgası! Hepimizin en çok tercih ettiği ve ister günlük stilimizde, ister akşam gideceğimiz bir yemekte, istersek de toplantıda kullanabileceğimiz bu model kendinden şık ve zarif. Su dalgası orta boy ve uzun boy saçlara daha uygun. Üstelik yapımı da çok basit. 

Su Dalgasını Nasıl Yapabilirsin?

İlk adım tabii ki saçlarını hazırlaman! Öncelikle eğer saçların düz ya da hafif dalgalı ise düzeltmene gerek yok ama eğer saçların kıvırcık ise su dalgası yapmadan önce saçlarını düzeltmen gerekir çünkü su dalgasında saçın dipleri doğal dururken, dalgalar boy ve uçlarda kullanılıyor. Eğer saçını düzeltmezsen diplerin kıvırcık, boy ve uçların ise su dalgası olur. Bu da istemeyeceğin bir görüntüye sebebiyet verir.

Sonraki adım saçının ayrımını belirlemen ve saçın için hangi ürünleri kullanacağına karar vermen. Eğer yuvarlak yüz hatlarına sahipsen yandan ayrılmış, uzun yüz hatlarına sahipsen de ortadan ayrılmış saçlar en doğru tercih olacaktır. Bununla ilgili daha detaylı bilgi için “Yüz Tipine En Çok Yakışan Saç Ayrımı” başlığımızı ziyaret edebilirsiniz. Hangi ürünleri kullanacağına karar vermen için ise hangi yöntemle su dalgası yapacağına karar vermen lazım, bigudi mi yoksa maşa mı? Eğer bigudi ile sararak su dalgası elde edeceksen modelin daha kalıcı olması için şekillendirici kullanmalısın ve saçını kalın bigudiler ile sarmalısın. 

Eğer maşa ile şekillendireceksen de öncesinde ısıya karşı koruyucu ürün kullanmalısın. Su dalgası elde etmek için iri maşa kullanmalısın ve saçına zarar vermesini önlemek için maşanın derecesini çok fazla yükseltmemelisin. Maşa ısındıktan sonra saçının üst kısmını toplayarak önce ense kısmından yapmaya başlamalı, en son üst kısmı maşalayarak saçını tamamlamalısın. Saçını hem daha doğal durması, hem de yanma olmaması için diplerine kadar sarmamalısın. Saçın boyundan itibaren kırılmaması için uçları da dahil ederek maşaya sarmalı ve 4-5 saniye bekletmelisin. Maşa işlemi bittikten sonra dalgalarına parmakların yardımıyla şekil verirsen çok daha güzel ve doğal bir görüntü elde edersin. 

Su dalgası yapmanın hepimizin bildiğinden çok daha pratik  yolları da var:) Mesela saçını tepeden at kuyruğu yaptıktan sonra at kuyruğunu 2 tutama ayır, tutamları ayrı ayrı kalın maşa ile maşaladıktan sonra at kuyruğunu ve dalgalarını parmakların yardımıyla aç. Böylece su dalgasını çok kısa zamanda elde edebilirsin.

Başka bir yöntem ise saçını tutamlara ayırdıktan sonra bu tutamlarını döndürerek burgu haline getir. Sonra her bir burgunu yukarıdan aşağıya kadar düzleştiricinin arasına hafifçe bastır. Burgularını ince ya da kalın sarman su dalgası ya da ince dalgalar elde etmeni sağlar.

Su dalgası için klasik maşalar arasından iri maşa uygundur. Bununla birlikte sadece su dalgasına özel saç şekillendiricileri de kullanabilirsin. Bu şekillendirici için saçını tutamlara ayır ve her bir tutamı boylarından uçlarına kadar maşanın plakaları arasına sıkıştır ve  bir kaç saniye bekle. 

Başka bir yöntem ise otomatik saç şekillendiricisi kullanmak. Bu şekillendiriciyi kullanman için saçını tutamlara ayır, her bir tutamı maşanın plakaları arasına yerleştir, maşanın plakalarını kapat, maşa otomatik olarak tutamı içine çekecektir. İşlem bitince maşadan çıkan ‘bip’ sesini duyduğun zaman maşa plakalarını ayır ve saçını serbest bırak. Sonra istersen dalgaları ellerinle şekillendirebilirsin.

Su dalgasına uygun diğer maşalarda bombe saç maşası ve dalga şeklinde saç maşası. Bunlar su dalgası yapmayı çok kolaylaştıran çok daha zahmetsiz saç şekillendiricilerdir.

Fırça şeklinde şekillendiriciler de su dalgasına uygundur. Bu şekillendiriciler içeriden sıcak hava verir, dışı ise iri fırça şeklindedir. Saçını fırçaya sararak su dalgası elde edebilirsin. Bazıların da dışarıda ki fırça dönerken bazıların da ise fırça sabittir.

Su dalgasının başka bir yöntemi ise düzleştirici kullanmaktır. Saçı tepeden düzleştiriciye sar sonra saçını sarılmış halde uçlara kadar çek. İşte bu kadar!

Bütün bu yöntemlerden sonra sprey ile saçını sabitlemeyi unutma 🙂

Kızlar, siz su dalgasını nasıl yapıyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

0 0 0 0 0 0
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Makale gönderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 478